Blachy i foremki

Blachy i foremki
Wybierz filtr

Blachy do pieczenia

Pieczenie ulubionych ciast nie może odbyć się bez odpowiedniej blachy! W Kadax przygotowaliśmy dla Ciebie blachy do pieczenia ciasta o różnych kształtach. Jesteśmy przekonani, że wśród naszej ofercie znajdziesz produkt, który spełni w 100% Twoje oczekiwania.

Dobre blachy do pieczenia ciast

W Kadax stawiamy na jakość. Wszystkie blachy do pieczenia ciast, które oferujemy w naszym sklepie, są wykonane z solidnego tworzywa. Niezależnie czy jest to stal węglowa, tworzywo sztuczne czy blacha ocynkowana, jeśli znajdziesz to u nas, możesz być pewny solidnego wykonania.

Nasze produkty pochodzą od sprawdzonych producentów, a długie lata naszej współpracy pozwoliły nam na wykształcenie najlepszej proporcji jakości do ceny. Jeśli więc zdziwi Cię niska cena jakiegoś produktu, to jest ona wyłącznie zasługą naszej renomy, a nie wynikiem słabej jakości.

Bezpieczne pieczenie ulubionych ciast

Bierzemy pod uwagę to, że jakość naszych produktów bezpośrednio wpływa na Twoje zdrowie. Właśnie dlatego wszystkie blachy i formy silikonowe są certyfikowane pod kątem bezpieczeństwa. Nie zawierają one szkodliwych substancji, tj. mikroplastik, które mogłyby wywrzeć negatywny wpływ na smakowitość wypieków i Twoje zdrowie.

Jest to dla nas nadrzędną wartością, gdyż uważamy, że estetyczny wygląd może zapewnić wiele produktów, jednak produkty do żywności powinny być przede wszystkich bezpieczne.

Blachy do pieczenia ze stali nierdzewnej, silikonu, blachy ocynkowanej – które wybierzesz?

Domowe wypieki można przygotowywać w co najmniej 7 różnych formach do pieczenia, a każda z nich jest dostępna w Kadax! Chcąc ułatwić Ci wybór, poniżej zamieściliśmy krótki instruktaż po najpopularniejszych materiałach blach, który – mamy nadzieję – pomoże Ci w podjęciu wyboru.

Możesz u nas kupić klasyczne formy do pieczenia z blachy ocynkowanej, które można spotkać w każdej kuchni. Są one bardzo tanie i lekkie, lecz pod wpływem kwaśnych składników (np. owoców), może dojść do ich uszkodzenia. Istotne jest, aby przed każdym wypiekiem zabezpieczyć je papierem lub folią do pieczenia.

Nie pominęliśmy także blach do pieczenia ciasta ze stali nierdzewnej. Są znacznie bardziej odporne na uszkodzenia, nie korodują, lecz są dość podatne na zarysowania. Mniej podatne na rysy są formy do pieczenia ze stali węglowej, lecz ich mankamentem jest skłonność do korozji.

Metalowa blaszka często zastępowana jest przez szklane naczynia żaroodporne. Dobrze wytrzymują wysokie temperatury, dlatego sprawdzą się do wypieku ciast, lecz nie będą praktycznym rozwiązaniem podczas wyjmowania ciast. Szkło łatwo stłuc podczas nagłych zmian temperatur.

Kiedyś w każdym domu można było odnaleźć tradycyjne naczynia żeliwne. Były to niezbędne akcesoria każdej gospodyni, które używane były jako foremki na ciasta, torty, przekąski czy wypieki pieczywa. Żeliwne formy do pieczenia są bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia. Co więcej, w przeciwieństwie do stali węglowej czy blachy ocynkowanej, nie rdzewieją! Starsze gospodynie szczególnie doceniają takie tortownice, gdyż bardzo równomiernie rozprowadzają one ciepło, co poprawia smakowitość wypieków. Ich minusem jest brak nowoczesnych ułatwień, takich jak wyjmowane dno czy odpinane boki.

Blachy do pieczenia ciasta w różnych kształtach i rozmiarach

Lubisz różnorodność? My też! Z pewnością zauważysz to różnorodności naszego asortymentu. Klasyczna blacha do pieczenia z wyjmowanym dnem nie jest naszym jednym produktem. Oferujemy specjalne formy do pieczenia muffinek, blachy do pieczenia tarty, formy do pieczenia tortów czy ciastek.

Nasze formy do pieczenia są dostępne w różnych kształtach. W naszym asortymencie są nie tylko blachy prostokątne, lecz również okrągłe czy nieregularne formy do tortów.

Mamy także duży wybór różnych rozmiarów. Niezależnie od tego, czy Twoim celem zakupowym jest duża blacha do pieczenia, czy mała forma u nas znajdziesz je obie! Tradycyjne formy 40x30, 20x30 czy kwadratowe 24x24 – zadbaliśmy o kompletne wyposażenie, które pozwoli Ci skompletować pełen zestaw blach do pieczenia różnych wypieków.

Szybka wysyłka i zawsze pomocna obsługa klienta

Duży wybór i najwyższa jakość to niejedyne zalety zakupów w Kadax. Kupując jakikolwiek funkcjonalny detal kuchenny w naszym sklepie, możesz liczyć na doskonałą obsługę klienta. Jeśli nie jesteś pewny, jakie naczynie wybrać, to skorzystaj pomocy naszych konsultantów. Doskonale znają oni wszelkie produkty i chętnie pomogą Ci wybrać odpowiednią formę do pieczenia.

Możesz także liczyć na to, że każda blacha zakupiona w naszym sklepie dojdzie do Ciebie w kilka dni. Wszystkie produkty wysyłamy za pośrednictwem szybkiej wysyłki kurierskiej. W Kadax nie musisz się obawiać długotrwałego oczekiwania na paczkę, to wbrew naszym zasadom o najwyższej jakości, których przestrzegamy na każdym kroku.

Niezależnie od tego, czy chcesz zamówić tortownice, blachę do pieczenia pizzy czy jakikolwiek inny produkt z naszej oferty. Od początku złożenia zamówienia, aż do późniejszego i długoletniego użytkowania towaru, będziesz zadowolony z zakupów w Kadax!

Zapisz się do newslettera i otrzymaj rabat 30zł przy zakupach powyżej 299zł!

Promocje, rabaty, aktualności - bądź na bieżąco!

Unikalne zniżki i informacje o najnowszych promocjach i wyprzedażach tylko dla subskrybentów. Bądź na bieżąco i nie przegap żadnej okazji!

Porady i inspiracje
Jak zrobić ogórki małosolne? Przepis babci, który zawsze wychodzi!
Jak zrobić ogórki małosolne? Przepis babci, który zawsze wychodzi!
Czytaj dalej

W tym artykule zajmiemy się nie tym, jak zrobić ogórki małosolne, ale jak zrobić DOBRE ogórki małosolne, które są twarde! Poniższe wskazówki i przepis na ogórki małosolne nie są wymysłem internetu, lecz skarbnicą rodzinnej wiedzy. Możesz być pewna (-y), że stosując się do poniższych wskazówek uda Ci się zrobić PYSZNE ogórki małosolne.

Najlepszy przepis na kiszone rzodkiewki
Najlepszy przepis na kiszone rzodkiewki
Czytaj dalej

Zastanawialiście się kiedyś, jak zrobić kiszone rzodkiewki? Ta chrupiąca przekąska to nie tylko pyszny dodatek do kanapek czy sałatek, ale również samo zdrowie w słoiku. Kiszone rzodkiewki są bogate w witaminę C i stanowią doskonały ( i zdrowy) dodatek do każdego posiłku, będąc prawdziwym zdrowym dodatkiem wśród kiszonych warzyw.

Jak zrobić dżem bez cukru? Przepisy na odchudzone przetwory owocowe
Jak zrobić dżem bez cukru? Przepisy na odchudzone przetwory owocowe
Czytaj dalej

Miłośnicy dżemów i konfitur, którzy walczą z cukrzycą, szukają mniej kalorycznych produktów lub po prostu pragną unikać nadmiernego użycia cukru, często zastanawiają się: Czy można robić dżem bez grama cukru? Odpowiedź jest prosta: tak, można! I co więcej, taki dżem nie tylko jest zdrowy, ale również przepyszny. Przygotujcie się na eksplozję różnych smaków, bo dziś zapraszamy do odkrycia tajników dżemu bez cukru, którego przygotowanie wcale nie wymaga piekarnika i nie jest trudne.