Nadziewarka do
kiełbas: czy warto ją mieć?
Moda na swojskie, nieprzetworzone jedzenie, wykonane
samodzielnie w domu nie ustaje. Coraz częściej odchodzimy od sklepowych gotowych
produktów w kierunku własnoręcznych wyrobów. Dlaczego tak się dzieje?
Przyrządzając samodzielnie kiełbasy, wędliny oraz przetwory jesteśmy pewni
jakości wykonania, ale co najważniejsze - użytych w trakcie przyrządzania
składników. By jednak zamknąć proces produkcji kiełbas i wędlin we własnej
kuchni konieczny jest zakup odpowiednich urządzeń. Ręczna nadziewarka z serii
Alfa to podstawowe narzędzie, jeśli myślimy o porzuceniu gotowych,
przetworzonych wyrobów wędliniarskich na rzecz swojskiego smaku.
Do czego służy
nadziewarka do kiełbas?
Zastanawiasz się, czy zakup profesjonalnej nadziewarki
będzie trafiony? Jeśli chcesz przygotowywać wyroby wędliniarskie według
własnej, sprawdzonej receptury, bez dodatku ulepszaczy smaku i konserwantów - własna,
funkcjonalna maszyna masarska to strzał w dziesiątkę! Dzięki nadziewarce z
serii Alfa przygotujesz nie tylko swojską kiełbasę zwykłą, ale także kiełbasę
białą, idealną do wielkanocnego żuru, barszczu białego czy na grilla. Napychacz
pomoże przygotować Ci także kaszankę, czy smaczną pasztetową, która będzie
znakomitym dodatkiem do codziennych kanapek. Przygotowanie własnych wyrobów bez
chemii może okazać się prostsze niż myślisz!
Polska
produkcja, najwyższa jakość
Nadziewarka do kiełbas z serii Alfa to produkt,
którego produkcja w całości została zamknięta w Polsce. Nie ma tu więc
wątpliwej jakości materiałów i lichego wykonania znanego z zagranicznych
rynków. Konstrukcja szprycy została wykonana
z trwałego, wytrzymałego i masywnego żeliwa. Materiał ten wyróżnia się
odpornością na korozję, nie rdzewieje, jest opiera się odkształceniom i
uszkodzeniom mechanicznym. Żeliwne urządzenia przetrwają lata i pokolenia, w
przeciwieństwie do swoich elektrycznych odpowiedników. Do pracy nie potrzebują
zasilania, są więc oszczędne w eksploatacji. Rękojeść została odpowiednio
wyprofilowana tak, by ułatwić przygotowanie wyrobów i obróbkę mięsa.
Co wchodzi w
skład zestawu?
Kupując żeliwną nadziewarkę do kiełbas z serii Alfa
otrzymujesz napychacz o pojemności 1.5 kilograma. Dzięki takim wymiarom jesteś
w stanie za jednym razem przygotować duże ilości kiełbasy, kaszanki lub
pasztetowej. Ponadto w skład urządzenia wchodzą trzy lejki pomocne w trakcie
wyrobów wędliniarskich, wykonane z bezpiecznych dla zdrowia materiałów,
całkowicie przystosowane do kontaktu z żywnością. Lejki są konieczne, by masa
wtłoczonego mięsa mogła zamienić się w cienkie kabanosy lub grubszą kiełbasę.
By nadziewarka pracowała optymalnie konieczne jest także zastosowanie
dodatkowej gumy, uszczelniającej tłok. To z kolei gwarancja precyzyjnego i
dokładnego wtłaczania mięsa do osłonki.
Jak korzystać z
nadziewarki do kiełbas?
Korzystanie z napychacza do wędlin, kiełbas i pasztetów nie
należy do skomplikowanych. Całość konstrukcji oparta na ręcznej pracy powoduje,
że maszyna masarska działa bardzo intuicyjnie, bez żmudnego wysiłku fizycznego.
Do produkcji własnej kiełbasy konieczne jest zmielone i przyprawione mięso,
jelito wieprzowe oraz lejek określonej grubości. Mając wszystkie te składniki
wystarczy wtłoczyć surowe mięso do nadziewarki i wykonywać okrężne ruchy wajchą
maszynki. Gotowe! Po preferowanej obróbce termicznej: gotowaniu, wędzeniu lub
upieczeniu możesz cieszyć się niepowtarzalnym smakiem kiełbasy własnego wyrobu!
Tradycja,
natura, gwarantowana jakość: nadziewarka do kiełbas z serii Alfa łączy w sobie
wszystkie cechy profesjonalnego i trwałego urządzenia kuchennego. Używana przez
pokolenia naszych babć i mam, może posłużyć także w Twojej kuchni! Chcesz być
pewny, że wiesz, co jesz? Zamień drogie, sklepowe produkty z wątpliwym składem
na smak i aromat nie do podrobienia! Nadziewarka do mięs z serii Alfa to retro
urządzenie, które przeniesie Cię w czasie: do zdrowej kuchni i smaków bez
konserwantów.