Dlaczego warto kupować w Kadax?


Wysyłka
w 24 godziny


Szeroka i różnorodna oferta


30 dni
na zwrot towaru


Darmowa dostawa
od 199 zł


Rabaty i promocje dla subskrybentów


PayPo - 30 dni na zapłatę - bez dodatkowych kosztów
Chcesz przygotować wino owocowe domowej roboty? Potrzebny Ci odpowiedni sprzęt winiarski? Wybierz niezbędne akcesorium do przygotowania wina – rurkę fermentacyjną! Rurka umieszczona w korku lub pokrywie gąsiora umożliwi fermentację alkoholową, a także uchroni Twoje wino przed muszkami owocowymi. Dzięki niej możesz mieć pewność, że Twój wyrób zakończy się smakowitym sukcesem. Sprawdź, dlaczego warto wybrać rurkę fermentacyjną z naszej oferty!
Rurka do fermentacji – skuteczna ochrona dla wina
Rurka fermentacyjna to przyrząd, który doskonale sprawdzi się do przygotowania wina, piwa lub innych trunków domowej roboty. Jego zadaniem jest odprowadzenie dwutlenku węgla, który powstanie podczas procesu fermentacji. Co więcej, rurka do fermentacji skutecznie zabezpiecza wino lub zacier przed powietrzem, zanieczyszczeniami i niechcianymi owadami. Dzięki niej piwo, domowe wino słodkie lub wytrawne, stołowe czy deserowe będzie odpowiednio przygotowane.
Szczelna rurka winiarska do pokryw i korków
Prawidłowy proces fermentacji wina wymaga jego szczelnego zamknięcia. Nasza rurka fermentacyjna ma 7/8,5 mm* średnicy. Jest to szerokość, która pasuje do większości gumowych i drewnianych korków gąsiorów i balonów na wina. Rurka jest przezroczysta i ma charakterystyczny kształt, w dolnej części wygięty do litery „U”, który gromadzi wodę. Co więcej, nasze rurki fermentacyjne są całkowicie bezpiecznie, ponieważ posiadają atest do kontaktu z żywnością. Są także łatwe w utrzymaniu czystości, wystarczy je umyć ciepłą (nie gorącą!) wodą.
Jak się użyć rurki fermentacyjnej? Jak się użyć rurki fermentacyjnej? To proste! Rurkę należy umieścić w korku lub pokrywie naczynia do fermentacji. Następnie należy napełnić ją niewielką ilością wody, co pozwoli obserwować zmiany w procesie fermentacji. Rurka umożliwia wydostanie się gazów z wnętrza pojemnika fermentacyjnego. Jeśli woda bulgocze, to znaczy, że Twoje wino pracuje. Należy zadbać o to, aby podczas procesu fermentacji rurka była napełniona wodą. W przeciwnym wypadku możemy zniweczyć jakość wyrobu. Po zakończonym procesie fermentacji można zlać wino do butelek i odstawić do leżakowania.
Rurka fermentacyjna plastikowa i szklana
W naszej ofercie znajdziesz dwa rodzaje rurek fermentacyjnych: szklaną i plastikową. Rurka szklana to przyrząd wielokrotnego użytku, jednak przygotowanie wina z jego pomocą wymaga ostrożności. Natomiast plastikowa rurka fermentacyjna jest wykonana z trwałego tworzywa, które jest całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością. Podobnie jak rurka ze szkła świetnie nadaje się do procesu fermentacji wina. Niezależnie od wyboru rurki fermentacyjnej, przygotujesz z jej pomocą pyszne domowe wina i inne wyroby alkoholowe!
nr kat: 26640
Wysyłka już Więcej
Darmowa dostawa: Od 199 zł Więcej
Zwrot do 30 dni Więcej