Praktyczny durszlak będzie idealnym wyposażeniem kuchni i
znajdzie zastosowanie w wielu czynnościach, przecedzania ugotowanych jarzyn,
makaronu, kaszy czy ryżu, opłukiwaniu świeżych owoców i warzyw. Durszlak
sprawi, że makaron spaghetti, a także makaron typu nitki potrzebny do rosołu,
czy do sałatki nie będzie posklejany.
Sitko jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni.
Idealnie sprawdzi się podczas przygotowywania codziennych posiłków takich jak
śniadania, obiady, podwieczorki, przekąski czy kolacje. Z pomocą durszlaka w
prosty i szybki sposób przecedzisz ugotowane warzywa takie jak np.: pomidory,
ogórki, marchew, kalafior, sałata, rzodkiewka czy brokuły.
Dzięki okrągłemu durszlakowi z wywiniętym rantem w łatwy
sposób opłukasz świeże owoce, które zerwiesz z ogródka, działki czy po prostu
kupisz w sklepie lub na straganie. Umycie winogron, truskawek, śliwek, malin,
wiśni, czereśni, jagód, jabłek, gruszek czy moreli będzie wygodne i szybkie.
Druszlak gastronomiczny posiada średnicę 20 cm i wysokość od
dna do górnej krawędzi: 11,5cm. Cedzak wyposażony jest w dwa poręczne uchwyty
dzięki którym wygodnie chwycisz i przemieścisz naczynie. Solida, podstawa zapewni
stabilność i wygodę, dzięki możliwości postawienia go w dowolnym miejscu.
Cedzak wykonany jest ze stali nierdzewnej. Można go myć
ręcznie jak i w zmywarce. Produkt jest w kolorze polerowanej stali od wewnątrz
i satynowany na zewnątrz. Wyprofilowana podstawa sprawia, że podczas odcedzania
nie trzeba go przytrzymywać. Dzięki 220 otworom o średnicy 4mm płukanie
produktów spożywczych jest niezwykle łatwe. Produkt przeznaczony do kontaktu z
żywnością. Podstawa pozwala na włożenie go do zlewu i bezpieczne
odcedzanie. Cedzak posiada uniwersalny
design – jest prosty, niewymyślny i zapewnia praktyczne użytkowanie.