Wytrzymałe
naczynia żaroodporne marki KADAX, które świetnie sprawdzają się
do przygotowywania aromatycznych, duszonych potraw, a także wypieków
i smacznych dań, które na długo zostaną w pamięci zaproszonych
gości - rodziców, znajomych z pracy czy przyjaciół. Przedmioty są
doskonałym rozwiązaniem w kuchni, a do tego pięknie się
prezentują. Produkty są bardzo łatwe w użyciu i pozwalają zapiec
pyszne posiłki mięsne, warzywne lub makaronowe, zachować ich
unikalny smak i podbić żołądki gości.
Naczynia
żaroodporne dzięki różnym litrażom stanowią kompletny zestaw,
który ułatwia i przyspiesza prace przy przygotowywaniu kolacji
firmowej, wykwintnego obiadu, smakowitej przystawki, przyjęcia
urodzinowego, weselnego menu czy świąt. Artykuły są szczelne,
zachowują ciepło, zapach i smak potraw, gwarantując niezapomniane
doznania kulinarne. Większe naczynia przydają się do przyrządzenia
dań dla całej rodziny, mniejsze do przygotowania kolacji dla dwojga
czy sytej przekąski dla dzieci.
Dzięki
zestawowi uduszenie mięsa czy przyrządzenie ulubionych burgerów,
kiełbasek, warzyw, zapiekanek po bolońsku czy z brokułami,
lasagne, zapiekanego ryżu czy pieczonej golonki przebiega szybko,
sprawnie i bezpiecznie. Brytfanny odporne są na działanie wysokich
temperatur i zarysowania, więc służą przez długi czas w każdej
kuchni. Poza tym są wygodne, po wyjęciu z piekarnika można je bez
obawy postawić na stole, ułatwiając sobie i gościom dostęp do
pyszności oraz oszczędzając czas i energię.
Produkt
wykonany jest ze szkła żaroodpornego i w przeciwieństwie do szkła
sodowego, jest odporny na wysokie i niskie temperatury (od +300 do
–40 stopni), można więc wstawić ciepłe naczynie do lodówki bez
obawy, że pęknie. Naczynia żaroodporne to ekonomiczne rozwiązanie,
które sprawia, że do przygotowania posiłku, podania go na stół i
ewentualnego przechowywania potrzebne jest tylko jedno naczynie.
Gotowanie w naczyniach żaroodpornych nie wymaga użycia tłuszczu,
co jest istotną zaletą zdrowotną.
Przedmiot nie
wchodzi w reakcję z żywnością i nie absorbuje zapachów. Można
używać go w piekarniku, na kuchenkach elektrycznych, płytach
ceramicznych, jak również w zamrażarkach. Dopuszczalne jest też
użycie na kuchence gazowej, używając płytki rozprowadzającej
ciepło. W czasie używania nie powinno się nagle zmieniać
temperatur ani stawiać przedmiotów na mokrych powierzchniach.
Dostępne naczynia: okrągłe (3,1 l), owalne (3,7 i 4,7 l),
prostokątne (2,85 i 3,95 l) oraz tarta (długość 26 cm).