Wytrzymałe naczynia żaroodporne marki KADAX,
które świetnie sprawdzają się do przygotowywania aromatycznych, duszonych
potraw, a także wypieków i smacznych dań, które na długo zostaną w pamięci
zaproszonych gości - rodziców, znajomych z pracy czy przyjaciół. Przedmioty są
doskonałym rozwiązaniem w kuchni, a do tego pięknie się prezentują. Produkty są
bardzo łatwe w użyciu i pozwalają zapiec pyszne posiłki mięsne, warzywne lub
makaronowe, zachować ich unikalny smak i podbić żołądki gości.
Naczynia żaroodporne dzięki różnym litrażom stanowią
kompletny zestaw, który ułatwia i przyspiesza prace przy przygotowywaniu
kolacji firmowej, wykwintnego obiadu, smakowitej przystawki, przyjęcia
urodzinowego, weselnego menu czy świąt. Artykuły są szczelne, zachowują ciepło,
zapach i smak potraw, gwarantując niezapomniane doznania kulinarne. Większe
naczynia przydają się do przyrządzenia dań dla całej rodziny, mniejsze do
przygotowania kolacji dla dwojga czy sytej przekąski dla dzieci.
Dzięki zestawowi uduszenie mięsa czy przyrządzenie
ulubionych burgerów, kiełbasek, warzyw, zapiekanek po bolońsku czy z brokułami,
lasagne, zapiekanego ryżu czy pieczonej golonki przebiega szybko, sprawnie i
bezpiecznie. Brytfanny odporne są na działanie wysokich temperatur i
zarysowania, więc służą przez długi czas w każdej kuchni. Poza tym są wygodne,
po wyjęciu z piekarnika można je bez obawy postawić na stole, ułatwiając sobie
i gościom dostęp do pyszności oraz oszczędzając czas i energię.
Produkt wykonany jest ze szkła żaroodpornego i w
przeciwieństwie do szkła sodowego, jest odporny na wysokie i niskie temperatury
(od +300 do –40 stopni), można więc wstawić ciepłe naczynie do lodówki bez
obawy, że pęknie. Naczynia żaroodporne to ekonomiczne rozwiązanie, które
sprawia, że do przygotowania posiłku, podania go na stół i ewentualnego
przechowywania potrzebne jest tylko jedno naczynie. Gotowanie w naczyniach
żaroodpornych nie wymaga użycia tłuszczu, co jest istotną zaletą zdrowotną.
Przedmiot
nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie absorbuje zapachów. Można używać go w
piekarniku, na kuchenkach elektrycznych, płytach ceramicznych, jak również w
zamrażarkach. Dopuszczalne jest też użycie na kuchence gazowej, używając płytki
rozprowadzającej ciepło. W czasie używania nie powinno się nagle zmieniać
temperatur ani stawiać przedmiotów na mokrych powierzchniach. Dostępne
naczynia: okrągłe (3,1 l), owalne (3,7 i 4,7 l), prostokątne (2,85 i 3,95 l)
oraz tarta (długość 26 cm).