Bezpieczne – żaroodporne naczynia Kadax stworzono
ze szkła świetnej jakości. Jest ono bowiem pozbawione wszelkich
niepożądanych elementów, takich jak ślady obecności ołowiu czy kadmu.
Dedykowane kontaktowi z żywnością –
brytfanna Trino pozwoli Ci na
przygotowanie dowolnej potrawy bez obaw o jej jakość. Właściwości szkła
sprawiają, że wykonane z niego naczynia nie absorbują, a także nie oddają
smaków ani zapachów.
Funkcjonalne – zarówno forma do tarty, brytfanna,
jak i keksówka Trino mają szansę sprawdzić się w większości kuchni.
Możesz bowiem z powodzeniem używać ich zarówno na kuchenkach elektrycznych, jak
i gazowych.
W pełni uniwersalne – forma do tarty Trino oraz pozostałe
modele naczyń umożliwią Ci przyrządzenie każdej potrawy. Sprawdzą się nie tylko
do wypiekania deserów, ale także pizz czy dań mięsnych, takich jak pasztety.
Wytrzymałe – dopracowana w najmniejszych
szczegółach konstrukcja naczyń Trino oraz ich wzmocnione dno zapobiegną
przywieraniu potraw. Każdy z dostępnych modeli jest też odporny zarówno na
wysokie, jak i niskie temperatury (od -40 do 300 stopni Celsjusza).
Żaden miłośnik gotowania nie może
obyć się bez uniwersalnych, a zarazem wysoce praktycznych naczyń, które
umożliwią mu przygotowanie praktycznie dowolnego posiłku. Brytfanna, keksówka
oraz forma do tarty Trino oferowane przez markę Kadax sprawdzą się do
przyrządzania wszystkich wypieków, których składniki wymagają większej obróbki
termicznej. Przy ich pomocy własnoręcznie przygotowanie wykwintnych mięs,
pasztetów, pizz, a także wszelkiego typu słodkich wypieków będzie błyskawiczne
i komfortowe.
Za odporność oraz bezpieczeństwo
podczas używania naczyń żaroodpornych Trino odpowiada rodzaj szkła wybranego do
ich wykonania. Nie ma znaczenia, jaki typ produktu spożywczego w nich
umieścisz; właściwości szkła skutecznie blokują zarówno oddawanie, jak i przenikanie
smaków oraz zapachów, co z kolei sprawia, że naczynia mogą być używane
regularnie przez wiele lat. Szkło nie zawiera w sobie kadmu, jest także w pełni
bezołowiowe. Naczynia cechują się grubymi spodami, do których nie przywierają
potrawy.
Dzięki swojej trwałości forma do
tarty, keksówka oraz brytfanna Trino sprawdzą się zdecydowanej
większości kuchni. Możesz bowiem bez obaw używać ich na najpopularniejszych
typach kuchenek, w tym elektrycznych oraz gazowych (choć w wypadku tych drugiej
zaleca się użycie metalowych płytek). Pamiętaj, by nie przekraczać maksymalnej
temperatury zalecanej przy użytkowaniu produktów Kadax – wszystkie opcje bez
problemu zniosą temperaturę w zakresie od -40 do 300 stopni Celsjusza.
Zdecyduj, który z modeli posłuży Ci najlepiej!