Jeden słój, wiele funkcji i tak dużo radości…
szczególnie, jeśli jesteś smakoszem wina lub domowych przetworów. Tak, z jednej
strony w naszym solidnym słoiku marki KADAX możesz przez dłuższy czas
przechowywać ulubione wino czy nalewki, a z drugiej kisić kapustę, ogórki lub
trzymać produkty sypkie przydające się w kuchni. Brzmi ciekawie, prawda?
Zaopatrz się w słoik, ciesząc się pełnią smaku i aromatu trzymanych artykułów
spożywczych.
Słój wielofunkcyjny idealnie nadaje się do
przygotowania oraz przechowywania domowej roboty wina, ale także innych
napojów. Jego praktyczne zastosowanie sprawia, że jest obowiązkowym elementem w
każdej spiżarni, kuchni lub piwnicy. Można w nim również kisić kapustę i ogórki
oraz przyrządzać nalewki. Uniwersalne zastosowanie pozwala na zapanowanie nad
chaosem w swojej kuchni oraz racjonalne magazynowanie produktów.
Już na pierwszy rzut oka słój wydaje się bardzo
pojemny. Ale dopiero w zetknięciu się ze słoikiem przekonasz się, jak dużo
różnego rodzaju przetworów lub litrów trunku możesz przechowywać w środku! Już
po pierwszych tygodniach użytkowania będziesz wiedział, że masz w swoich rękach
inwestycję na lata. Solidny przedmiot pozwala na nagromadzenie niezbędnych
przetworów i nalewek, dbając o porządek i odpowiadając za dobrą organizację w
kuchni.
Słój jest masywny - bo też taki ma być. Żeby
odpowiednio zabezpieczać trunki lub przetwory, przedmiot został wykonany z
dobrej jakości szkła, które pozwala na profesjonalne fermentowanie wina lub
nalewek oraz ochronę buraków lub ogórków przed insektami, bakteriami, brudem.
Pytasz, jak przenosić masywne słoje z produktami w środku? Słój został
wyposażony w wytrzymałe szelki, które oplatają artykuł, pozwalając na sprawne
transportowanie.
Ile litrów wina będziesz w stanie jednorazowo fermentować
w słoiku? To zależy od litrażu słoja, który wybierzesz. Dostępny w kilku
litrażach. Każdy więc znajdzie dla siebie odpowiednią pojemność. Szczelne
zamknięcie przedmiotu w postaci wytrzymałego wieka to kolejny atut - dzięki
niemu do środka nie dostaną się żadne niepożądane substancje czy kurz. No i
dodatkowo sprawi, że fermentowane wino będzie jeszcze smaczniejsze, a ogórki
czy kapusta pełne w wartości odżywcze!