Chcesz gotować
łatwiej, bardziej smacznie i zdrowo? Przepis na to jest dość prosty – powrót do
starych metod, czyli gotowanie i smażenie na żeliwie. Żeliwna patelnia pozwoli
Ci łatwiej usmażyć ulubione danie, poprawić jego smakowitość, a także
zmniejszyć kaloryczność! Wykonana z trwałego materiału na długo posłuży do
przyrządzania gulaszu, smażenia mięs czy gotowania sosów. Sprawdź, ile korzyści
może Ci zaoferować jeden prosty produkt!
Łatwe
gotowanie
Patelnia żeliwna
charakteryzuje się doskonałym przewodnictwem cieplnym, co oznacza, że nagrzewa
się tak samo na całej powierzchni. Nie ma więc mowy o tym, żeby nie dosmażyć
jakiejś potrawy ze względu na nierównomierne nagrzanie patelni. Jej istotnym
atutem jest także doskonałe utrzymywanie ciepła, dlatego dania przygotowane na
patelni znacznie dłużej pozostają gorące. Co więcej, nasza patelnia wyposażona
jest w wygodną rączkę, która ułatwia gotowanie i smażenie potraw.
Zdrowsze potrawy
Patelnia z żeliwa jest
odporna na wysokie temperatury, dlatego naczynie nie będzie się zniekształcać i
wybrzuszać podczas gotowania. Nadaje się do gotowania na ogniu, w piekarnikach,
kuchenkach gazowych i elektrycznych, płytach grzewczych, ceramicznych i
indukcyjnych. Jest bezpieczna dla zdrowia, ponieważ nie zawiera żadnych
szkodliwych substancji. Żeliwo ma wpływ na nasze
zdrowie, poprawia zdrowotność i aromat dań. Patelnie żeliwne wzbogacają
potrawy o żelazo, dlatego szczególnie polecane są osobom z anemią. Co więcej,
nie wymagają używania tłuszczu do smażenia, co zmniejsza także kaloryczność przyrządzanych
potraw.
Łatwe
czyszczenie
Solidna patelnia żeliwna jest łatwa w utrzymaniu
czystości, co z pewnością doceni każdy gospodarz i gospodyni. Posiada nieprzywierającą
powierzchnię, dlatego nie musisz już martwić się koniecznością zdrapywania
potraw z naczynia po ich przyrządzaniu. Z patelnią żeliwną te problemy znikną
raz na zawsze! Wystarczy, że po ostudzeniu, umyjesz ją pod bieżącą ciepłą wodą
i odstawisz do osuszenia, aby uniknąć powstawania rdzy. Po każdym umyciu
patelnię najlepiej natłuścić cienką warstwą oleju roślinnego, aby posłużyła na
dłuższy czas.
Trwałość na lata
Tradycyjna patelnia
żeliwna to produkt, który będzie służył przed długie lata, a jeśli odpowiednio
o niego zadbasz to być może przyda się także przyszłym pokoleniom. To
inwestycja, która pozwoli gotować Ci dłużej i zdrowiej dla całej rodziny! Żeliwna
patelnia z naszej oferty posiada optymalną średnicę 26 cm, dlatego bez problemu
przyrządzisz na niej dania dla kilku osób. Przekonaj się, jak patelnia żeliwna może poprawić apetyczność Twoich
potraw!